MEZŐGAZDASÁGOK ENERGIAKONCEPCIÓJA

Vegye át az irányítást energiaköltségei felett

Velünk az energiaszámlákon kívül másra is költhet.

A párásítás előnyei állattartó telepeken:
 
  1. Sertéstelepeken a párásítás hatására a kocák tejtermelése jelentősen növekszik, így könnyebben kielégítik a malacok étvágyát.

  2.  Sokkal nagyobb súlya lesz az alomnak, a malacokat hamarabb le lehet választani.

  3. A kocák gyorsabban regenerálódnak és könnyebben lesznek ismét vemhesek.

  4. Jelentős mértékben jobb lesz a kanok szexuális kedve és teljesítőképessége.

MEZŐGAZDASÁGI ÜZEMEK SZÁRÍTÓI

Az energiahordozók alapján megkülönböztetünk:

  • olajtüzelésű (fűtőolaj, pakura stb.)
  • gázüzemű (ez a legelterjedtebb)
  • termálvízfűtésű
  • elektromos fűtésű szárítókat

Néhány helyen található olyan szárító is, amely a hőenergiát mezőgazdasági melléktermékek elégetésével nyeri (szalma, kukoricaszár stb.)

Szárítók használata:

Nagyon fontos a jó előtisztítás. A szellőzőpadozat úgy működik, hogy egy axiálventilátor segítségével nagy mennyiségű levegőt juttatunk a szellőzőcsatornába.

 

A levegő innen a vetőmaggarmadán keresztül távozik, ami elvégzi a vetőmag szellőztetését, és ezzel a szárítását is. Szükség esetén  a ventilátor elé beiktathatunk valamilyen fűtőberendezést. Így az előmelegített levegővel intenzívebb szárítást lehet elérni. Ebben az esetben a felhasznált energia mennyiségét csökkenteni tudjuk.

 

A szárítási folyamatában már a kiválasztás során energiát takaríthatunk meg azzal, hogy az előtisztítás során kiválogatjuk a vetőmagból a könnyen tisztítható keverékeket (szalma, kalászdarabok, gyommagvak). Miután ezek nem kerülnek a szárítóra, így ez energiamegtakarítást is jelent.

Milyen előnyökkel jár az energiakoncepció mezőgazdaságok, állattartó telepek számára?

Egy részletes energiakoncepció kidolgozásával tehát átfogó képet nyújtunk egy cég energia-megtakarítási lehetőségeiről. Kiderítjük, hogyan tud olcsóbb energiával olcsóbban működni a cég. Hogyan tudja a fel nem használt hulladékenergiát is hasznosítani. Azaz segítünk létrehozni egy minden korábbinál költséghatékonyabban működő céget.

Kérjen ingyenes konzultációt vagy teljeskörű energiakoncepciót cége számára! Kérem a konzultációt!

Nézzünk néhány esettanulmányt! Megnézem