ENERGIAKONCEPCIÓ

Egy jól kidolgozott energiakoncepcióval az energiára fordított költségei jelentős mértékben csökkenthetőek növelve ezzel cége nyereségét és az így megtakarított forrásokból akár hosszú távú fejlesztések tud megvalósítani.

 

Az Ön cégének, intézményének eredményessége nagymértékben függ attól, hogy mennyire tudja működési költségeit az optimális mértékig csökkenteni. A sikeres cégek a profitnövekedést az értékesítésre és a marketingre bízzák a költségcsökkentést szakértőkre bízzák.

Mi az az energiakoncepció?

Energiahatékonysági felülvizsgálat és az ahhoz tartozó megoldások bemutatása.

 

Meghatározza és számszerűsíti a költséghatékony energiamegtakarítási lehetőségeket, és beszámol annak eredményéről.
Az energiakoncepció kitér a különösebb ráfordítás nélküli, beruházást nem igénylő átalakításokkal elérhető költségmegtakarítási tényezőkre is.


Természetesen egy-egy épület tulajdonosát, üzemeltetőjét az érdekli, hogy mekkora befektetéssel, milyen megtérüléssel tud ő energiát csökkenteni az üzeménél / épületénél.

 

Az energetikai felülvizsgálat alapvető célja az energiaköltség-csökkentő beavatkozások azonosítása.
Cégünk munkája annál eredményesebb, minél több jó javaslatot tudunk tenni, vagyis minél több olyan lehetőséget tárunk fel, melynek segítségével az energiaköltségeket – gazdaságos ráfordítással – csökkenteni lehet.

Hogyan működik az energiakoncepció?

Tisztában vagyunk azzal, hogy minden egyes ügyfélnek személyre szabott megoldásra van szüksége. Ennek érdekében összeállítottunk egy Energiamonitoring kérdőívet, melynek kérdéseire adott válaszok segítenek számunkra feltérképezni a problémás területeket.

 

Ezután történik egy személyes, energetikai felmérés mérnökökkel, ahol átbeszéljük a problémás területeket.

 

A felmérés eredményét mérnökeink elemzik, majd beviszik egy rendszerbe, itt megtörténik az információk elemzése és összevetése hasonló területen összegyűjtött adatokkal.

 

Feltárjuk, hogy hol érhető el megtakarítás. Kidolgozunk egy személyre szabott megoldási tervet, hogy miként tudja a cég/intézmény az energiára fordított költségeit az optimális mértékig csökkenteni. Javaslatokat fogalmazunk meg a változtatásokat illetően.

 

A pár százezer forintos megoldástól akár a teljes energetikai rendszer átalakításáig terjedhet.

 

Ha bármely általunk felvázolt megoldás tetszik, készen állunk, hogy alkalmazásában és kivitelezésben segítségére legyünk, ebben az esetben szerződést kötünk és elindítjuk a közös munkát.

Kinek ajánljuk az energiakoncepciót?

Számos hazai kis és középvállalkozás vezetője úgy véli, hogy energetikai kérdésekkel csak a jelentős fogyasztással rendelkező cégeknek érdemes foglalkozniuk, a többiek számára mindez csupán időpocsékolás. Ez azonban hatalmas tévedés, hiszen egy átlagos vállalat is jelentős összegeket spórolhat, ha tudatos energiahasználatra törekszik.

 

Az Energiakoncepciót olyan cégeknek, intézményeknek, amelyek jelentős költséget fordítanak energiára, ebből adódóan szeretnék a működési költségeiket csökkenteni, ezáltal több profitot termelni.

 

Azok a cégek, intézmények, amelyeknél az energiára fordított éves költség meghaladja az 5 millió forintot, és igényük van az energiacsökkentési változtatásokra, már biztosan megtérülő befektetés az energiakoncepció elkészíttetése.
Működjön olcsóbban versenytársától, ezáltal jutva jelentős piaci előnyhöz

De hogyan tudunk ebben a folyamatban részt venni?

Cégünk kidolgozott egy egyedülálló energiahatékonysági rendszert, amelynek segítségével a vállalkozások, intézmények jelentősen csökkenthetik az energiára fordított költségeket.

 

A rendszer lehetővé teszi, hogy feltárjuk, milyen konkrét problémái vannak az adott cégnek az energiafelhasználás területén, melyik  területen csökkenthető, ill. szüntethető meg az energia pazarlása.

 

A felülvizsgálat kiterjed a fűtésre, hűtésre fordított  energiára és a működés során egyéb célra felhasznált energiára is.

Miben különbözünk a szürke riválisoktól?

  • Rendszerben gondolkozunk. Nem csak egy területet vizsgálunk, hanem komplex energiamegtakarítási felmérést végzünk
  • Akár fillérekből is építkezünk. Azokat a megoldásokat is bemutatjuk és javasoljuk, amelyek minimális befektetéssel megvalósíthatóak
  • Megújuló energetikai megoldásokat mutatunk meg.
  • Nem csak „papírt” kap a munka elvégzéséről, hanem garantált, számon kérhető megoldásokat

Mennyibe kerül az energiakoncepció?

Az Energiakoncepció jellemzően egy mérnöki munka,  ezért a bekerülési költséget a munkaórák száma és a helyszínre utazás költsége határozza meg.

 

Nem mindegy, hogy egy 5 hektáron elterülő, 9 csarnokból álló, teljesen gépesített üzemcsarnokok energiakoncepcióját kell elkészíteni termálvíz felhasználási lehetőséggel, vagy csak egy üvegház fűtési és hűtési rendszere kerülne átalakításra.

 

Az Energiakoncepció kialakítását  egy  Helyszíni felmérés előzi  meg, amelyet követően pontos árat adunk az Energiakoncepció kialakítására.

Kérjen ingyenes konzultációt vagy teljeskörű energiakoncepciót cége számára!