ENERGIAKONCEPCIÓ

Mi az az energiakoncepció?

Energiahatékonysági felülvizsgálat és a hozzá tartozó megoldások bemutatása.

 Meghatározza és számszerűsítia költséghatékony energiamegtakarítási lehetőségeket, és beszámol annak eredményéről.
Az energiakoncepció kitér a különösebb ráfordítás nélküli, beruházást nem igénylő átalakításokkal elérhető költségmegtakarítási tényezőkre is.

Természetesen egy-egy ingatlan tulajdonosát, üzemeltetőjét az érdekli, hogy mekkora befektetéssel, milyen megtérüléssel tud energiaköltséget csökkenteni a vállalkozásában.

Az energetikai felülvizsgálat alapvető célja az energiaköltség-csökkentő beavatkozások azonosítása.
Cégünk munkája annál eredményesebb, minél több jó javaslatot tudunk tenni, vagyis minél több olyan lehetőséget tárunk fel, melynek segítségével az energiaköltségeket – gazdaságos ráfordítással – csökkenteni lehet.

Hogyan működik az energiakoncepció?

Tisztában vagyunk azzal, hogy mindenkinek személyre szabott megoldásra van szüksége. Ennek érdekében összeállítottunk egy kérdőívet, melynek kérdéseire adott válaszok segítenek számunkra feltérképezni a problémás területeket.

Ezután történik egy személyes, energetikai felmérés mérnök kollégánkkal, ahol átbeszéljük a problémás területeket.

A felmérés eredményét mérnökeink elemzik, feltárják, hogy hol érhető el megtakarítás.

Kidolgozunk egy személyre szabott megoldási tervet, hogy miként tudja az adott cég vagy intézmény az energiára fordított költségeit az optimális mértékig csökkenteni, valamint javaslatokat fogalmazunk meg a változtatásokat illetően.

Ez néhány százezer forintos megoldástól akár a teljes energetikai rendszer átalakításáig terjedhet.

Ha bármely általunk felvázolt megoldás tetszik, készen állunk, hogy alkalmazásában és kivitelezésben segítségére legyünk, ebben az esetben szerződést kötünk és elindítjuk a közös munkát.

Kinek ajánljuk az energiakoncepciót?

Számos hazai kis és középvállalkozás vezetője úgy véli, hogy energetikai kérdésekkel csak a jelentős fogyasztással rendelkező cégeknek érdemes foglalkozniuk, a többiek számára mindez csupán időpocsékolás. Ez azonban hatalmas tévedés, hiszen egy átlagos vállalat is jelentős összegeket spórolhat, ha tudatos energiahasználatra törekszik.

Hogyan tudunk ebben a folyamatban részt venni?

A helyszíni felmérés lehetővé teszi, hogy feltárjuk, milyen konkrét problémái vannak az adott cégnek az energiafelhasználás területén, melyik  területen csökkenthető, vagy szüntethető meg az energia pazarlása.

A felülvizsgálat kiterjed a fűtésre, hűtésre fordított  energiára és a működés során egyéb célra felhasznált energiára is.

Hogyan dolgozunk?

  • Rendszerben gondolkozunk. Nem csak egy területet vizsgálunk, hanem komplex energiamegtakarítási felmérést végzünk
  • Akár fillérekből is építkezünk. Azokat a megoldásokat is bemutatjuk és javasoljuk, amelyek minimális befektetéssel megvalósíthatók
  • Megújuló energetikai megoldásokat mutatunk meg.
  • Garantált, számon kérhető megoldásokat javaslunk

Mennyibe kerül az energiakoncepció?

Az Energiakoncepció jellemzően egy mérnöki munka, ezért a bekerülési költséget a munkaórák száma és a helyszínre utazás költsége határozza meg.

Nem mindegy, hogy egy 5 hektáron elterülő, 9 csarnokból álló, teljesen gépesített üzemcsarnokok energiakoncepcióját kell elkészíteni termálvíz felhasználási lehetőséggel, vagy csak egy üvegház fűtési és hűtési rendszere kerülne átalakításra.

Az Energiakoncepció kialakítását egy helyszíni felmérés előzi  meg, amelyet követően pontos árat adunk az Energiakoncepció kialakítására.

Kérjen ingyenes konzultációt vagy teljeskörű energiakoncepciót cége számára!

Kérjen ingyenes konzultációt vagy teljeskörű energiakoncepciót cége számára!